Přehled událostí ze dne 24. května 2024

24. Květen 2024

[shared_counts]

Úvodní strana > Média > Tiskové zprávy

Přehled událostí ze dne 24. května 2024

Nemocná žena prý na balkoně tloukla do fasády, strážníci k ní spěchali po žebříku. Poctiví nálezci předali strážníkům peněženky s více než šesti tisíci korunami.

Nemocná žena prý na balkoně tloukla do fasády, strážníci k ní spěchali po žebříku

Pomoc, kterou lidem v nouzi poskytují brněnští strážníci, mívá nejrůznější podoby. Včera dopoledne například museli využít výsuvný žebřík při zásahu u rozrušené starší ženy. Dozvěděli se o ní od její mladé sousedky, která ze Slatiny zavolala na linku 156. Seniorka totiž podle ní stála na balkoně, vykřikovala, že někoho zabije, a tloukla přitom do fasády. V době příjezdu hlídky městské policie byla osmdesátnice v bytě. Tvrdila ale, že nemůže najít klíče, a komunikovala jenom přes dveře. Strážníky ujistila alespoň o tom, že není zraněná. Hlídka pořádkové jednotky měla i tak obavy o její zdraví a bezpečnost, a proto po dohodě s ní využila teleskopický žebřík a vystoupala na balkon. Strážníci z místní služebny si mezitím opatřili telefonní číslo na ženina vnuka, který o ni pečuje. K bytu přijel i s klíči a slíbil, že o babičku trpící duševním onemocněním se postará. Žádné neodkladné vyšetření žena naštěstí nepotřebovala. (jag)

Poctiví nálezci předali strážníkům peněženky s více než šesti tisíci korunami

Vrátit cizí peněženku i s penězi se rozhodl devětadvacetiletý muž z Brna. Našel ji v noci na pátek před barem v Králově Poli a informoval o svém objevu strážníky. Chvíli nato už poctivý nálezce předával peněženku s doklady, platební kartou a více než čtyřmi tisíci korunami hlídce městské policie.

Stejně dobrosrdečně se ve čtvrtek večer zachoval také jednapadesátiletý muž na Kolišti. Všiml si, jak ze střechy jedoucího auta spadla peněženka. Hlídce městské policie ji odevzdal s doklady, platebními kartami a finanční hotovostí více než dva tisíce korun. Strážníci teď podniknou veškeré možné kroky, aby úspěšně kontaktovali majitele a jejich peněženky i s osobními věcmi a penězi jim předali. (ms)

Tisk stránky

Vytvořeno 24.5.2024 12:36:22 | přečteno 4x | marketa.skrivankova

Zdroj: mpb.cz

© 2024 newsroom.cz