Vizionářská Velvet Innovation konference představuje hlavního hosta. Do Brna přijede otec udržitelného podnikání John Elkington

20. Květen 2024

[shared_counts]

Brno, 20. května 2024 – V brněnském hotelu Passage se 14. listopadu uskuteční mezinárodní konference Velvet Innovation určená zejména lidem z podnikatelské sféry – zástupcům startupů, malých a středních firem i korporací, investorům, ale o profesionálům z oblasti výzkumu, vývoje, z akademické sféry nebo veřejné správy. Letošní téma zní Ambition (Un)locked neboli volně přeloženo (Ne)spoutané ambice. Jejím hlavním hostem je britský autor dvacítky knih, konzultant a podnikatel v oblasti udržitelného rozvoje John Elkington. Vstupenky na akci jsou už v prodeji, do konce června za zvýhodněnou cenu.

Ambition (Un)locked – to je téma letošního čtvrtého ročníku mezinárodní konference Velvet Innovation, která se v brněnském hotelu Passage uskuteční 14. listopadu. „Ambice jsou jedním z těch motorů, které společnost pohání dopředu. Na jedné straně to jsou individuální ambice každého z nás – naplněné, nenaplněné, skromné nebo naopak nebezpečně vysoké. A na straně druhé jsou to ambice celé společnosti. Máme nějaké společné? Jak chceme jako společnost fungovat udržitelně?“ vysvětluje letošní téma David Uhlíř, ředitel strategie inovační agentury JIC, která konferenci připravuje.

V rámci odpoledních bloků tak bude řeč třeba o různých typech byznysu a alternativních byznysových přístupech, které mají společnou touhu po větší udržitelnosti, o globální hrozbách a výzvách, o inovacích zlepšujících kvalitu života lidí. Důležitou součástí programu bude i téma bariér, které musí ve světě podnikání překonávat ženy, a stranou nezůstane ani univerzitní prostředí, kde mohou růst ambiciózní projekty. Leitmotivem programu pak bude již zmíněné téma udržitelnosti.

Právě k němu pozval JIC jednoho z „kmotrů udržitelného podnikání“, britského podnikatele, konzultanta, autora bestsellerů Johna Elkingtona. „John má neuvěřitelnou schopnost přemýšlet o udržitelnosti nejen z ekologického, ale i ekonomického a sociálního hlediska. Dokáže tyhle aspekty propojovat, dávat do kontextu i vysvětlovat,“ popisuje letošního hlavního hosta manažerka konference Hanka Šudáková. „Věnoval se firemní sociální a environmentální odpovědnosti dlouho předtím, než to bylo módní. Jeho zkušenosti a přehled z něj dělají opravdu jednu z hlavních postav udržitelného byznysu na světě. Proto mám opravdu velkou radost, že přijal naše pozvání.“ Elkington byl u vzniku několika klíčových iniciativ, jako jsou Dow Jones Sustainability Indexes, Global Reporting Initiative nebo B Lab UK. V roce 2009 se v žebříčku TOP 100 CSR umístil na čtvrtém místě hned po Alu Goreovi, Baracku Obamovi a Anitě Roddickové.

Až do konce června je možné pořídit vstupenku za zvýhodněnou cenu 990 Kč, která zahrnuje i vstup na večerní after party.

Další informace o konferenci najdete na webu www.velvetinnovation.com/conference/velvet-innovation-conference-2024

© 2024 newsroom.cz