Open House Brno 2024 začíná za necelé dva dny. Jak si jej nejlépe užít?

16. Květen 2024

[shared_counts]

V sobotu 18. května od 9. hodiny se začnou návštěvníkům festivalu architektury a urbanismu Open House Brno 2024 postupně otevírat jednotlivé lokace. Mapu festivalu se všemi důležitými informacemi o lokacích si budou moct všichni zájemci vyzvednout v provozovnách TIC Brno na Radnické a Panenské ulici.

Mapa obsahuje informace o umístění jednotlivých otevřených lokací, místo srazu před samotnou prohlídkou, termíny jednotlivých prohlídek a/nebo otvírací dobu lokace. Na mapě jsou zároveň QR kódy, které lidem zpřístupní informace o doprovodném programu, gastro partnerech, prostřednictvím QR kódů mohou organizátorům poslat zpětnou vazbu nebo se tvůrčím způsobem zapojit do letošní výzvy Visual Stories. Jelikož letošní ročník probíhá i ve spolupráci s Brněnskou muzejní nocí, mohou se návštěvníci opět prostřednictvím QR kódu prokliknout na noční program. Mapa obsahuje také heslo na slevu u gastro partnerů festivalu.

Hlavním zdrojem podrobných informací o lokacích je záložka „Budovy 2024“ na webu www.openhousebrno.cz – obsahuje kromě termínů prohlídek a míst srazů také podrobný popis, v čem spočívá hodnota dané lokace či zda a jak souvisí s letošním kurátorským záměrem čili tématem festivalu: Inkluze a přístupnost.

Záložka „Program“ nabízí podrobný přehled o doprovodném programu. Uživatele zavede k informacím, které lokace a v kolik hodin rozezní hudba, medailonky partnerských gastro podniků, seznam podcastů pro samostatné prohlídky lokací či aktivity pro rodiny s dětmi. V nabídce je i sbírání razítek do sběratelské karty.

Organizátoři by rádi vyzdvihli zejména Rozeznělé lokace, ve kterých mimo jiné vystoupí DIVERSA QUARTET:

18/5 2024, 15.00, DROM – romské středisko

19/5 2024, 10.00, Nová Zbrojovka, kotelna

19/5 2024, 13.00, Nová Zbrojovka, hala

19/5 2024, 16. 45, Společenské centrum Sýpka

V rámci koncertů zazní skladby Ondřeje Kyase, George Enescu a Gideona Kleina.

Partnery festivalu jsou:

CTP, TIC BRNO, Masarykova univerzita, Atak Design, Fakulta architektury VUT v Brně, BAM, Institut interiérových designérů, Brněnská muzejní noc, Brno Expat Centre, Hudební fakulta JAMU, Český rozhlas Brno, Ensemble Opera Diversa, Tschechisches Zentrum Wien.

Mediálními partnery festivalu jsou:

GoOut, KAM v Brně, Premium Brno, GO TO BRNO.cz, Místní kultura, Architekt+, Stavba a stavbaweb.cz.

Festival se koná pod záštitou primátorky Statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové a za finanční podpory Statutárního města Brna, programu Kreativní Brno, městské části Brno-střed a Nadace české architektury.

Festival spadá i pod Open House Worldwide, což je síť více než padesáti metropolí celého světa, pořádajících festivaly architektury pro veřejnost. Pořádané akce každoročně oslovují více než dva miliony lidí po celém světě. Brno je součástí této sítě od roku 2018.

© 2024 newsroom.cz