HONOR pro vývojáře spouští Android 15 Beta na zařízeních HONOR Magic6 Pro a HONOR Magic V2

15. Květen 2024

[shared_counts]

[Šanghaj, Čína – 15. května 2024] – Globální technologická značka HONOR dnes oznámila, že pro vývojáře HONOR je od 10. května k dispozici operační systém Android 15 Beta 1. HONOR Magic6 Pro a HONOR Magic V2 jsou první zařízení, která tuto aktualizaci obdrží. Tento operační systém nabízí vývojářům společnosti HONOR včasný přístup k nejnovějším aktualizacím Android, což jim na vlajkových smartphonech HONOR umožňuje testovat nové funkce a zlepšit kompatibilitu svých aplikací. Uživatelský zážitek bude díky systému Android 15 ještě lepší, a to i díky vylepšenému zabezpečení a ochraně soukromí, optimalizované správě zdrojů zařízení a mnoha dalším vychytávkám.

Optimalizované soukromí a zabezpečení

S operačním systémem Android 15 mohou uživatelé chránit své osobní údaje, mít je pod ještě lepší kontrolou a v bezpečnějším prostředí. Operační systém zavádí SDK sandbox, který umožňuje spouštět služby, jako je reklama, v tzv. sandboxu, což zabraňuje aplikacím třetích stran shromažďovat soukromá data uživatelů. Android 15 dále představuje vylepšený indikátor ochrany soukromí s novým portálem pro správu oprávnění, který uživatelům přináší větší přehled o stavu ochrany jejich soukromí, a to při správě a schvalování oprávnění pro funkce, jako je fotoaparát nebo mikrofon.

Zvýšení výkonu a spotřeby

Android 15 pokračuje ve zdokonalování systému Android Dynamic Performance Framework (ADPF), který pomáhá řídit interakci aplikací náročných na energii, např. těch herních, se zdroji energie zařízení. Tím zařízení pomáhá lépe reagovat na požadavky na jeho GPU, CPU a chladicí systém a také pomáhá aplikacím s dlouhotrvajícími úlohami na pozadí pracovat energeticky efektivně.

Systém Android 15 dále optimalizuje personalizované funkce. Například při pořizování fotografií prostřednictvím aplikací pro sociální sítě, nyní mohou fotoaparáty v aplikacích ovládat intenzitu blesku. Vývojáři mohou využívat rozhraní Android API, nástroje a zdroje poskytované společností Google k další optimalizaci pro ještě více personalizované uživatelské scénáře.

Aktualizace Android 15 Beta 1 je nyní dostupná pro zařízení HONOR Magic6 Pro a HONOR Magic V2. HONOR Magic6 Pro je známý svým fotoaparátem Falcon Camera, MagicLM v zařízení a umělou inteligencí založenou na záměrech uživatelů. HONOR Magic V2 překonává hranici mezi běžnými a skládacími telefony a poprvé má coby skládací telefon tloušťku pod 10 mm, což z něj aktuálně dělá vůbec nejlehčí a nejtenčí skládací smartphone na světě. Oba modely mají pro své uživatele po celém světě garantovány 4 hlavní aktualizace systému MagicOS a 5 let bezpečnostních aktualizací.

Společnost HONOR aktivně podporuje vývojáře při přizpůsobování a optimalizaci aplikací pro operační systém Android, aby poskytla nejlepší uživatelský zážitek. Nyní mají vývojáři k dispozici Android 15 Beta 1, který zlepšuje kompatibilitu a vývoj aplikací pro další verzi systému Android. Společnost HONOR bude vývojáře nadále podporovat i v rámci další aktualizace na Android 15 Beta, která proběhne koncem letošního léta.

###

Další informace o značce HONOR najdete na oficiálních webových stránkách: www.hihonor.cz

O značce HONOR

Společnost HONOR je předním světovým dodavatelem chytrých zařízení. Jejím cílem je stát se globální ikonickou technologickou značkou a prostřednictvím svých výkonných produktů a služeb vytvářet nový inteligentní svět pro každého. Neochvějně se zaměřuje na výzkum a vývoj a snaží se vyvíjet technologie, které lidem po celém světě umožňují jít dál a dávají jim svobodu dosáhnout a udělat víc. HONOR nabízí řadu vysoce kvalitních chytrých telefonů, tabletů, notebooků a nositelných zařízení, které vyhovují každému rozpočtu, a díky svému portfoliu inovativních, prémiových a spolehlivých produktů umožňuje lidem stát se lepší verzí sebe samých.

Sledujte HONOR na sociálních sítích:

Instagram: https://www.instagram.com/honorczsk/

Facebook: https://www.facebook.com/Honorcz/

Twitter: https://twitter.com/HonorCZSK

© 2024 newsroom.cz