RTX Video podporuje nově i Mozilla Firefox

15. Květen 2024

[shared_counts]

Mozilla Firefox, oblíbený webový prohlížeč s otevřeným zdrojovým kódem, umožňuje nově využít RTX Video. Technologie společnosti NVIDIA využívá AI k vylepšení přehrávaného videa. U této příležitosti se na ni zaměřil také blogový seriál AI Decoded pro tento týden.

Technologie RTX Video sestává ze dvou funkcí:

  • RTX Video Super Resolution analyzuje video s nižším rozlišením a pomocí deep learningu předpovídá, jak by měla vypadat jeho verze v rozlišením vyšším. Algoritmus pak tento obraz zkombinuje s tradičně upscalovanou verzí videa, aby se odstranily kompresní artefakty a konečný výstup byl ostřejší.
  • RTX Video HDR analyzuje obsah SDR videa prostřednictvím neuronových sítí a na základě této analýzy jej převádí na HDR výstup. Pro jeho správné zobrazení je potřeba monitor nebo TV kompatibilní s HDR10.

90 % videa online je SDR a v rozlišení 1080p nebo nižším. Zapnutí NVIDIA RTX Video tak nabízí snadný „remaster“ většiny obsahu, který uživatelé sledují každý den.

Firefox se podporou RTX Video připojuje k dalším prohlížečům založeným na Chromiu, včetně Google Chrome nebo Microsoft Edge. Funkce RTX Video Super Resolution je podporována také v oblíbených přehrávačích videa, jako je VLC.

Nejnovější blog AI Decoded: https://blogs.nvidia.com/blog/ai-decoded-rtxvideo-firefox

© 2024 newsroom.cz