Užijte si v Plzni dovolenou s dětmi

14. Květen 2024

[shared_counts]

Plzeň, 14. 5. 2024 – Plzeň nabízí mnoho lákadel nejen pro turisty z řad dospělých. Také pro děti je to skvělé místo bohaté na zážitky, kde si užijí poznání, zábavu, výstavy a mohou vyzkoušet mnoho dalších originálních aktivit. Rodinný výlet či dovolenou si v tomto městě naplánujte klidně na několik dní, a stále budete mít co objevovat.

Pokud vyrážíte do Plzně s rodinou, určitě si vyhraďte dostatečný čas na pohodové odpoledne strávené v místní zoologické zahradě, kde se děti seznámí se zvířaty ze všech koutů světa a těšit se můžou také na bohatou nabídku komentovaných krmení. Velkým dětským hitem je nedávný přírůstek plzeňské zoo, šimpanzí mládě Dumay. Populární jsou volné výběhy šelem, kde můžete pozorovat tygry a lvy v přírodních expozicích, dále skalní výběhy sněžných levhartů nebo ostrovy opic a mnohé další.

Navštivte svět, ve kterém dinosauři ještě nevyhynuli

Pokud vaše děti zajímá spíše výlet do prehistorie, vydejte se s nimi do jednoho z nejlepších zábavních parků v ČR – plzeňského DinoParku. Nachází se v těsném sousedství zoo a můžete v něm využít i kombinované vstupné právě se zoologickou a botanickou zahradou. Najdete zde desítky statických i pohyblivých ozvučených modelů prehistorických ještěrů v životní velikosti, které jsou situované v krásném lesoparku. Pro děti jsou připraveny také prolézačky, houpadla a další atrakce.

Za loutkami v rodišti Spejbla a Hurvínka

Tito oblíbení hrdinové, které děti znají nejen z večerníčků, pocházejí z Plzně. Místní pestrou loutkářskou tradici můžete přijít obdivovat na interaktivní výstavu do Muzea loutek, kde jsou marionety nejen ke koukání, ale mnohé jsou dětem k dispozici i ke hraní. Najdete tu také unikátní dioráma Svatba u Broučků od Jiřího Trnky. Domluvit si lze i doprovodné výtvarné programy, kde se děti blíže seznámí s kreativním světem loutek.

Malé přírodovědce a techniky potěší interaktivní svět vědy a techniky Techmania Science Center umístěný v originálním prostředí bývalých továrních hal v areálu plzeňské škodovky. V Techmanii mohou děti otestovat stovky exponátů, čeká je také zábavná vědecká show a 3D planetárium. Cílem Techmanie je pomoci dětem rozvíjet osobní vztah k vědě a technice.

Rodiny s dětmi mohou do Plzně zavítat také například na letní Festival Sportmanie (17. -28. srpna), kde jim budou k dispozici desítky sportovních stanovišť. Kromě tradičních sportů pod vedením instruktorů si budou děti moci vyzkoušet i méně známé sporty. Rodinu můžete vzít na výstup na věž katedrály sv. Bartoloměje, která je nejvyšší kostelní věží v Česku – skvělé výhledy zaručeny! Pokud vás neláká výstup do oblak, vyzkoušejte naopak labyrint chodeb plzeňského podzemí. Dozvíte se například, jak vypadal život pod středověkým městem. Nová rodinná interaktivní výstava Cesta kolem světa s prvky únikové hry vám s rodinou umožní „procestovat“ Benátky, Blízký východ, africkou savanu, Indii, pralesy Jižní Ameriky i mrazivou krajinu Arktidy. Na každém místě vás čeká zapeklitý úkol. Při krásném počasí si pak můžete užít zážitkový okruh Spejbla a Hurvínka, který zahrnuje rekreační oblast kolem boleveckých rybníků a nabízí skvělé zázemí pro letní radovánky i koupání. Najdete tu také 5,5 km dlouhou stezku, na které vás čeká deset sportovních úkolů.

Letní sezóna v Plzni a jejím okolí je nabitá aktivitami, které si užijí malí i velcí a nabízí tak možnost strávit zde ideální rodinnou dovolenou. Další tipy a praktické informace k ubytování nebo třeba restauracím s dětským koutkem najdete na webu Visitplzen.eu.

© 2024 newsroom.cz