iObcan.cz představuje na festivalu Anifilm revoluční systém digitálních účtenek

09. Květen 2024

[shared_counts]

Liberec/Praha, 9. května 2024 –Úložiště digitálních účtenek iObčan pilotuje na filmovém festivalu Anifilm unikátní projekt digitálních účtenek. Zákazník může při nákupu zboží získat digitální podobu účtenky načtením QR kód přímo z papírové účtenky. Účtenka bude ke stažení na webovém rozhraní iUctenka.cz s možností si ji trvale uložit do úložiště iObcan.cz. To bude zákazníkům hlídat záruku zboží nebo snadno data z účtenky sdílet s účetními programy. Prvním 1000 uživatelům, kteří se nově přihlásí, nabízí úložiště své služby zdarma.

Webová aplikace iObcan.cz nabízí uživatelsky přívětivé rozhraní, díky němuž je sbírání, správa a manipulace s účtenkami snadná. Ať už nakupujete festivalové zboží, potraviny nebo cokoli jiného, vaše účtenky jsou bezpečně uložené na jednom místě a máte k nim následně snadný přístup kdykoli a kdekoli.

„Našim maloobchodním klientům umožňujeme, aby poskytovali plně digitální účtenky ve standardu pro elektronickou fakturaci ISDOC. Pomáháme jim, aby šetřili papír a podporovali udržitelnost. Pokud se rozhodnou, mohou v této fázi tisknout jen zkrácenou verzi účtenky s QR kódem, který odkazuje na plnohodnotnou digitální účtenku. Do budoucna chystáme i verzi, kdy bude obchodník nabízet načtení digitální účtenky a tisknout jen na vyžádání,“ řekl Petr Šišák, ředitel společnosti Chytrý terminál s.r.o, která ve spolupráci s platformou iObčan inovaci přináší.

Provoz digitálních účtenek na festivalu Anifilm umožnil jeho ředitel Tomáš Rychecký. „Jsem velký fanoušek digitalizace jak ve filmu, tak v dalších oblastech. Proto jsem nadšeně souhlasil s tím, že budeme první, kdo vyzkouší digitální účtenky a platformu iObčan, kde si je zákazníci mohou uložit,“ vysvětluje Tomáš Rychecký.

„Mám velkou radost, že právě filmový festival Anifilm je první, kdo aplikuje digitální účtenky. Do budoucna plánujeme i řešení, které papírovou účtenku zcela nahradí. Naším hlavním cílem je, aby každý občan měl právo na anonymní digitální účtenku bez toho, aby disponoval aplikací obchodníka. S naším řešením si vystačí pouze s přístupem k internetu a jakýmkoliv prohlížečem, případně emailem,“ řekl Pepe Rafaj, CEO startupu iObčan, a také zakladatel systému na podporu lokální ekonomiky Corrency, který úložiště digitálních účtenek iObčan doplňuje. „Tím naše kroky k digitalizaci ve skutečnosti teprve začínají. Zůstaňte naladěni,“ pokračuje Rafaj. „iObčan rozšiřuje jednoduchost projektu Corrency. Společně podporujeme digitalizaci měst a jejich obyvatel,“ vysvětlil Jan Doseděl, CFO&COO Corrency.

Festival ANIFILM přináší to nejlepší z oblasti animace a digitálního umění. Sdružuje v Liberci tvůrce a diváky z celého světa. Zaměřuje na inovace, kreativitu a udržitelnost, a proto jde i nadále příkladem a využívá nové technologie, které zlepšují zážitek všech účastníků festivalu.

O iObčan.cz:

iObčan je moderní webová platforma, která umožňuje jednoduchou a pohodlnou správu účtenek na jednom místě. Do iObčana si lidé mohou přeposílat účtenky z různých aplikací nebo si účtenku ofotit a nahrát v jakémkoli formátu – pdf, jpg, png. Nově obchodníkům nabízí implementovat digitální účtenku na QR kódu, který mohou tisknout na své účtenky. Za platformou stojí Pepe Rafaj, zakladatel a jeden z hlavních akcionářů transakčního systému na podporu ekonomiky Corrency. V roce 2023 se stal zakládajícím členem Sdružení pro digitální účtenky z.s., na který navazuje projekt iObčan.

Pro další informace navštivte www.iObcan.cz.

© 2024 newsroom.cz