Algotech provádí změny v managementu, ředitelem prodeje je nyní David Kazda

17. Duben 2024

[shared_counts]

Algotech provádí změny v managementu, ředitelem prodeje je nyní David Kazda

Na pozici šéfa obchodu české IT společnosti Algotech se v rámci top managementu přesunul David Kazda. Jako Chief Sales Officer má od začátku roku 2024 na starosti veškeré aktivity týkající se řízení obchodu a marketingu. V Algotechu působí David Kazda více než 16 let, z toho 5 let ve vedení společnosti a 12 let ve správní radě Nadačního fondu Algo.

Do současné doby byl plně odpovědný za vedení oddělení podnikových systémů zabývajících se implementací ERP a CRM systémů. Zaměřoval se především na rozvoj týmu a péči o stávající klienty. Jeho úkolem bylo, a v nové pozici stále je, pochopit a vyřešit specifické problémy zákazníků. V dřívějším období získával zkušenosti i na obchodních pozicích.

David Kazda vystudoval Vysoké učení technické v Brně. Poté pracoval několik let v oblasti dodávek softwaru pro automatickou identifikaci a řízení logistických operací. V roce 2008 nastoupil na pozici obchodníka a projektového manažera do společnosti BSC Praha. Po začlenění BSC Praha do společnosti Algotech zde působil na několika pozicích.

„V Algotechu jsem začínal jako obchodník a projektový manažer, což mi umožnilo seznámit se s většinou našich současných zákazníků a procesy, které u nich řešíme. Mnohé klienty a jejich konkrétní osoby tak znám již více než 10 let. Postupně jsem řešil složitější úkoly, poté jsem se stal vedoucím části ERP oddělení a následně celého ERP a CRM oddělení,” shrnuje své působení David Kazda a dále doplňuje: „Algotech se za poslední roky postupně rozrůstá, ale stále si zachovává charakter rodinné firmy. Mám rád moderní technologie a sleduji jejich vývoj. Za posledních 10 let nastal v našem oboru opravdu výrazný posun díky postupující digitalizaci.“

ERP systém je ucelené softwarové řešení, které dokáže řídit většinu firemních procesů. Zjednodušeně řečeno ERP zajišťuje vše, co je potřeba ve společnosti řešit – od vystavování a příjmu faktur, účtování, vykazování DPH, legislativních reportů, přes placení dodavatelům, kontrolu plateb od zákazníků, vedení obchodních zakázek, plánování nákupů, řešení skladových pohybů, plánování a řešení výroby, skladové evidence, až po kontrolu kvality a řízení dopravy nebo údržby. Všechna data potřebná pro řízení firmy jsou tak v jednom systému, díky čemuž ji lze efektivně řídit.

O společnosti

Algotech patří k předním českým společnostem v oblasti cloud computingu a podnikových informačních systémů. Firmám poskytuje komplexní IT služby od roku 1997. Společnost se zaměřuje zejména na ERP, cloudové služby, kyberbezpečnost, call centra, vývoj aplikací na zakázku, CRM, GDPR a ServiceDesk. Aktuálně zaměstnává 120 zaměstnanců a portfolio čítá přes 500 klientů. V roce 2012 Algotech založil Nadační fond Algo, jež se zaměřuje na pomoc znevýhodněným dětem a seniorům. Generální ředitel firmy je František Zeman.

© 2024 newsroom.cz