Levi’s Icons Re/Outfitted

15. Duben 2024

[shared_counts]

Levi’s Icons Re/Outfitted

Připojte se k nám na Milan Design Week 2024 a prohlédněte si nové přírůstky do expozice Icons Re/Outfitted. The Visionary Lab ve spolupráci s módními návrháři vdechuje nový život již dříve užívaným židlím Vitra za využití obnošené Levi’s® džínoviny. Pohodlně se usaďte, prozkoumejte inovativní propojení designu a udržitelnosti a zamyslete se nad různými cestami využití zdánlivého odpadu.

Při této speciální příležitosti se spojila nizozemská kreativní agentura The Visionary Lab s italským módním návrhářem Marcem Rambaldi. Společně tak vytvořili jedinečnou instalaci a oblékli židli Panton do pleteného závoje, kterou umístili do prostor historického Palazzo dei Giureconsulti. Ten najdete jen pár kroků od ikonické katedrály Duomo, kde se rovněž nachází nizozemský pavilon designu Masterly.

Ikony se setkávají s ikonami

Icons Re/Outfitted, kreativní projekt navržen a realizován The Visionary Lab, spojuje opravdové módní a nábytkářské ikony a představuje mistrovská díla Vitra upcyklovaná pomocí vyřazené Levi’s® džínoviny. Mezi vystavené kousky, které byly transformovány v rámci spolupráce mezi The Visionary Lab a módními návrháři Marcem Rambaldim, Normanem Monsantem, Kelly Konings, Jules Vissers a Timem Dekkersem, patří ikonické Panton Chair, Eames Lounge Chair, Eames Shell Chair a George Nelson’s Coconut Chair.

Masterly

Umělecky upcyklovaná mistrovská díla jsou středem pozornosti celého veletrhu Masterly – majáku nizozemského designu, řemesla a inovace. S příslibem inspirovat a zaujmout prolnutím kreativity a udržitelnosti reprezentuje tato instalace, nacházející se v srdci milánského týdne designu, vynalézavost nizozemského designu.

ICONS RE/OUTFITTED

Od svého založení v roce 2023 dal projekt Icons Re/Outfitted vzniknout řadě jedinečných kousků, které dokáží nejen vizuálně zaujmout, ale také rozproudit debaty na téma textilního odpadu a udržitelnosti.

V rámci této transformační iniciativy oživuje The Visionary Lab již opotřebované designové kousky od uznávaného výrobce nábytku Vitra. Tyto nadčasové kousky jsou oblečeny do nového kabátu v podobě starší, již nošené džínoviny Levi’s®, značky, která zastává jednu z vedoucích pozic ve světě džínů. Ve spolupráci s vybranými mezinárodně uznávanými umělci a designéry představuje kolekce rozmanité vize, textilní techniky, inovace a řemesla. Icons Re/Outfitted je nejen ódou na inovace, řemeslnou zručnost a blaho naší planety, ale je také příkladem neomezeného potenciálu odložených džínů pro módní i interiérový průmysl, který mění význam slova ‘odpad’ a vnáší jej do světa špičkového designu.

O Visionary Lab

Visionary Lab je oceňované studio sídlící v Amsterdamu, jehož expertíza spočívá v tvorbě řešení pro textilní odpad, oživení odložených materiálů prostřednictvím inovativního designu, vyprávění příběhů a cirkulární módy. Ve Visionary Lab měníme odpad na poklad.

O Vitra

Ve Vitra věříme, že prostředí formuje naše myšlenky a pocity, ať už jsme doma, v práci nebo na cestách.

Každý den pracujeme na zlepšení našeho prostředí pomocí síly designu.

Již třetí generace rodinného podniku Vitra následuje environmentální, kulturní a obchodní poslání.

O značce Levi’s®

Značka Levi’s® ztělesňuje klasický americký styl a pohodlí. Od svého zavedení na trh společností Levi Strauss & Co. v roce 1873 se džíny Levi’s® staly jedním z nejznámějších kusů oděvu na světě, které si po celé generace získávají loajalitu lidí a zapisují se do jejich myšlenek. Dnes se portfolio značky Levi’s® neustále vyvíjí díky neúnavnému průkopnickému a inovativnímu duchu, který nemá v oděvním průmyslu obdoby. Náš sortiment špičkových džín a doplňků je dostupný ve více než 110 zemích a umožňuje lidem po celém světě vyjádřit svůj osobní styl. Další informace o značce Levi’s®, jejích výrobcích a obchodech naleznete na stránkách levi.com.

© 2024 newsroom.cz